Urejanje garderobne omare Saše Einsiedler

Si predstavljate garderobno omaro s skrbno izbranimi oblačili, ki jih radi nosite in se stilsko prilegajo vaši postavi, barvno pa tonom kože, las in oči? Poleg tega je omara lično in pregledno organizirana, da se brez napora uredite za delo, posebne dogodke, prosti čas in tudi za doma. Takšno omaro ima zdaj Saša Einsiedler.

Urejanje garderobne omare pri Saši je potekalo skupaj s Tino Markun (prvo certificirano svetovalko za metodo KonMari v Sloveniji). Pred skupnim srečanjem je Saša opravila posvet v mojem studiu za barvno analizo in osebni slog oblačenja, za organizacijo omare pa je izpolnila vprašalnik o življenjskem slogu. Saša pogosto nastopa na konferencah kot gostja, vodi delavnice, ukvarja se z jogo, športom in vrtnarjenjem, zelo veliko ji pomeni preživljanje časa doma in na vrtu z najbližjimi in prijatelji.

In kako smo se lotile? Najprej smo izpraznile vse police in predale, vsa oblačila razvrstile po kategorijah, sledil je pregled oblačil, nato pa organizacija. Nekajurno delo, veliko odločitev za Sašo, ogromno spominov, nekaj na novo odkritih zakladov in novih možnosti za različne priložnosti. Saša je bila pripravljena odgovoriti na nekaj Tininih vprašanj.

Saša, kaj je bil glavni razlog, da si se odločila za preobrazbo svoje garderobne omare?

Lani smo prenavljali hišo in vedno znova mi je pogled uhajal v mojo omaro. Vedela sem, da imam stvari preveč. Z Leo Pisani se poznava že dolgo in rada poslušam njene nasvete, zato mi je ves čas odzvanjal njen stavek, da tudi pri oblekah velja: manj je več. No, nikakor nisem znala sama razločiti, kaj je tisto, kar v omaro ne spada več. Potem sem se zgrozila še nad tem, da nisem ravno najbolj natančna zlagalka perila in da včasih naredim vse bolj na hitro. Želela sem si, da bi me nekdo naučil, mi pokazal, vendar sem odločitev, da grem v akcijo, kar nekako odlagala. Dokler … dokler se ni pokazala ta izjemna priložnost, da vaju lahko sprejmem kar obe! Neskončno hvaležna!

Vem, da ni preprosto odpreti svoje omare. Kako pa si se ti počutila pred Leinim in mojim obiskom ter med urejanjem garderobe?

Jooj, skrbelo me je, kaj vse bom o sebi izdala z omaro. Pomislila sem, da bi hitro vse pospravila, preden prideta, da že sama naredim nek izbor … Seveda me je skrbelo tudi, kako se bom lahko poslovila od nekaterih oblačil, na katera me vežejo lepi spomini, sem jih prejela v dar ali pa so bili draga. No, za pospravljanje mi je tako ali tako zmanjkalo časa, tako da sem si rekla, naj vidita, kako je v resnici. Pa sploh ni bilo hudo!!! V bistvu sta me kar malo pohvalili, da je vse v redu in da imam čisto »normalno« omaro. Priznam pa, da sem si kar malo oddahnila, ko sem videla, da sta obe tako topli, prijazni, znata poslušati, da sta pravi profesionalki!

Imela si kar nekaj oblek, med katerimi so bile nekatere zelo posebne in so bile narejene po meri za posebne priložnosti in televizijske nastope. Kako si se počutila, ko si se soočila s temi kosi?

Na nekatere me res vežejo lepi spomini, na druge manj. Lea se je smejala moji izjavi, da jih lahko obdržim za »maškare«. Je rekla, da je to vedno zadnji izhod strank, ki jo poskušajo prepričati, da nečesa ne bi vrgle proč. No, nekaj oblek pa je res takšnih, da si zaslužijo posebno mesto v omari, so namreč nekako okras omare.

Pri pregledovanju oblačil je ženske najbolj strah, da jim bo žal, da so kakšne obleke dale stran, ker bi jim mogoče še kdaj prišle prav. Kako si se ti počutila ob pogledu na oblačila, za katera si se odločila, da ne gredo več nazaj v omaro?

Moja prednost je v tem, da imam tri hčerke. Sicer sta dve že višji od mene, vendar je veliko možnosti, da so jim kakšni kosi prav. Tista oblačila, ki jim ne ustrezajo in so res nekoliko boljša, vendar niso več zame, pa sem shranila v platneno vrečo in skrila.☺️Če jih čez eno leto ne bom pogrešala, gredo naprej do prijateljic.

 Kaj je največja pridobitev in kaj je drugače po tako temeljitem pregledu vseh oblačil in organizaciji omare?

Oh, takšna lahkotnost zdaj sije iz moje omare! Kar lažje diham, ko jo odprem. Do zdaj nisem pogrešala še niti enega oblačila. Res je, da sem si kupila par novih stvari, ampak ne veliko. In tako lepo je pogledati te barve, ki me kar kličejo iz omare!

Takoj bi se še enkrat odločila za vajino storitev. Res takoj. Če bi vedela, kakšno olajšanje prinese, ne bi čakala tako dolgo. Tina, zelo sem hvaležna, da sem te spoznala in da živiš svoje poslanstvo. Morda še veliko ljudi ne ve zate in za tvoje sposobnosti ter znanja, vendar sem prepričana, da bomo s tem, ko podelimo svojo izkušnjo, naredili veliko dobrega. Utrinke našega dela si lahko pogledate v videu tukaj