SVETOVANJE ZA POROKE

Poroka je slovesna priložnost, ena najslovesnejših v človekovemu življenju. Tradicionalno za ta dan izberemo posebna, slovesna oblačila. Pa ne samo ženin in nevesta, tudi sorodniki, priči in svatje. V Leini knjigi si lahko preberete nasvete za izbiro oblačil glede na vlogo, ki jo boste imeli na ta dan.

Želje mladoporočencev glede poročnega dne zelo so različne. Kljub novemu tisočletju, ki nas tudi v oblačenju za posebne priložnosti nagovarja s kreativnostjo in alternativnostjo, je še vedno največ klasičnih porok. Nevesta je oblečena v belo dolgo obleko in ženin v temno obleko ali dnevni frak.

Če bi se ravnali zgolj po ravneh oblačenja, bi bil pravilna izbira za to slovesnost dnevni frak, najslovesnejše oblačilo za dnevne slovesnosti na prostem. V Sloveniji tega načina oblačenja v prejšnjem sistemu nismo poznali, nekateri ženini in neveste se zanj odločajo šele zadnja leta, svatje pa le poredko. Ob eni najbolj popularnih porok v zadnjem času, poroki britanskega princa Williama in njegova izbranke Catherine, ste lahko opazovali oblačila, ki sodijo v to raven oblačenja.

 

Nekaj nasvetov:

Kombiniranje

Pretirano kombiniranje ženinove in nevestine obleke, npr. moški metuljček ali celo pas v barvi nevestine obleke, lahko deluje neelegantno. Bistvo je celovitost podobe ženina in neveste. Povezuje naj ju cvet na moški obleki, ki je tudi v nevestinem šopku.

 

S pokritimi rameni v cerkev

Nihče vas ne bo poslal iz cerkve, če boste imele razgaljena ramena. Vendar pa je del bontona, da so ta v cerkvi pokrita in dekolte ni preveč globok. Eleganten šal, kep ali štola so za te priložnosti odlična izbira.

 

Neprimerno

Neprimerne so kratke hlače, kavbojke, kargo hlače, oblačila za šport, srajce s kratkimi rokavi in oblačila s sporočilnimi napisi.

 

Barve oblačil za svate

Ne oblecite se v oblačila barve, ki poudarja celostno podobo poroke, bela oblačila, ženske pa naj se izognejo tudi črni barvi.