Nova knjiga april 2016

O knjigi

V knjigi Ravni oblačenja / Dress Code je sistematično opisanih vseh dvanajst ravni oblačenja, ki jih človek pozna in uporablja — od fraka do športnih oblačil. Avtorica je že v prvi knjigi inovativno oblikovala merila za izbiro primernih oblačil za vse življenjske priložnosti in te ravni poimenovala v slovenskem jeziku. V knjigi boste našli tudi razpredelnico z osnovnimi informacijami o oblačilih in dodatkih za posamezno raven.

Poleg tega lahko preberete številne nasvete o materialih, vzdrževanju, ustrezni velikosti oblačil. Obsežna poglavja o izboru primerne obleke, dodatkov in drugi priporočilih za goste na televiziji, za pogovor za službo, za pogrebno slovesnost , za poroko, za maturantski ples in za šolo vam bodo pomagala pri oblikovanju sodobne in osveščene podobe.

Knjiga obsega 153 strani.
Cena knjige je 28,00 €.

Naročilo za knjigo mi pošljite na naslov lea.pisani@siol.net.

 
[flipgorilla flipbook=’1′]

Reference:

 »Resnično sem bil presenečen, ko sem odkril knjigo Dress Codes for all Occasions, ki jo je napisala Lea Pisani. To je najbolj celovito delo na to temo, kar jih poznam. Knjigo toplo priporočam vsem moškim in ženskam, ki se želijo prepričati, da so v vsaki situaciji primerno oblečeni.«

Jacques de Baenst
Častni ambasador Njegovega Veličanstva Kralja Belgije
Častni generalni direktor Evropske komisije
Vodja protokola od 1994 do 2010
Predavatelj in svetovalec za protokol

 

 

Knjigo Lee Pisani z naslovom Dress Codes for all Occasions sem prebral z zanimanjem in v njej

našel poučne in koristne informacije. Lahko rečem, da je Lea Pisani uspešno in na preprostnačin povzela vse najpomembnejše elemente pravil oblačenja, od najbolj formalnih (frak) do najmanj formalnih. Podrobno opiše vsako raven oblačenja in  zraven doda uporabne slike in fotografije oblek, ki se običajno uporabljajo v družabnem življenju in so za bralca zelo razumljive. Kot vemo, bonton in protokol temeljita na trdnih tradicijah. Pravila oblačenja

so del tradicij tega sveta, a žal se nobena knjigao protokolu ne more pohvaliti s tako celostno predstavitvijo kot knjiga Lee Pisani. Njena knjiga je zato pomemben prispevek h globljemu razumevanju oblačil in k znanju njihove uporabe  (kdaj in kako naj se uporabljajo v družbi).

Priporočam jo brez zadržkov.

Dr. Luis Ritto
Nekdanji veleposlanik EU pri Svetem sedežu, Malteški red
Stalni predstavnik EU pri Organizacijizdruženih narodov
Zaslužni profesor na Mednarodni šoli za protokol in diplomacijo v Bruslju

 

 

Obleka je zelo pomembna pri ustvarjanju prvega vtisa. Z opredelitvijo različnih ravni oblačenja daje Lea bralcem načrt za uspešno oblačenje za različne priložnosti.

Ines Pires-Urquiza
Ustanoviteljica in direktorica Mednarodne šole za protokol in diplomacijo ISPD, Bruselj