Kako se poleti modno (poslovno) obleči?

blog1.1402473342.JPG.o.600px.jpg

agnes b

Univerzalnega nasveta, kakšna naj bo vaša (modna) podoba poleti, ni. Pazite pa, da boste z oblačili ustrezali svojemu položaju v (strogem) poslovnem okolju.

 

blog2.1402473573.JPG.o.600px.jpg

Jones

Sproščeno

Če želite z obleko sporočati, da ste prijazni (tudi v poslu) in dostopni, se oblecite bolj sproščeno. Kostima ali obleke s kravato ne potrebujete. Sproščena oblačila so svetlejša, vzorčasta, lahko tudi bolj oprijeta, tkanine so padajoče, mednje sodi tudi lan. V poslovnih okoljih sproščeno za moške pomeni dolge hlače in majice brez napisov, za ženske srednja dolžina kril in majice vsaj s kratkimi rokavi.

 

blog3.1402474195.JPG.o.600px.jpg

Hermes

Vodje

 

blog4.1402474363.JPG.o.600px.jpg

Gaudi, Kenzo, Armani Collezioni, foto: Aleš Beno

Če ste na vodstvenem položaju, morate imeti v mislih, da je vaša podoba zgled drugim in da z njim dokazujete avtoriteto, moški denimo s kakovostnimi usnjenimi zaprtimi čevlji in tudi poleti s temnejšo barvo oblačil, ženske denimo z izbranim, nevpadljivim nakitom.

Če želi posameznik v podjetju napredovati, naj pri oblačilih posnema nadrejene in slog tistih, ki ga res imajo.

Namig za ženske

Če krilo sega do kolen in je izrazito ozko, vam ob sedenju lahko še bolj nevarno zleze navzgor, kot pa mini in tako (žal) postane super mini. Merilo je lahko: če sedite in morate krilo ves čas popravljati in potiskati proti kolenom, potem je brez dvoma prekratko. Drugo merilo je, naj v sedečem položaju med konico kolen in krilom ni več kot štiri centimetre. Ker z vsakim kosom oblačila nekaj sporočamo, z zelo kratkim krilom v poslovnem svetu sporočamo, da želimo ugajati in morda celo osvajati. To pa ni zaželeno.

 

blog5.1402474635.JPG.o.600px.jpg

Michael Kors

Česa res ne obleči

Zelo med drugim odsvetujem prevelika ali premajhna oblačila, nezlikana oblačila, spuščene robove, manjkajoče gumbe, pregloboke dekolteje (če se vidi jamica med prsmi), znošene in umazane čevlje, oblačila s sporočilnimi napisi.

http://trendi.finance.si/8804129/Kako-se-poleti-modno-%28poslovno%29-oble%C4%8Di