Kaj dela Image Consultant in kaj Stylist?

Image Consultant (svetovalec za celovito podobo osebnosti) in Stylist (stilist) sta dva različna poklica, ki se ukvarjata s področjem osebnega sloga in videza, vendar imata nekoliko drugačne vloge.

Image Consultant je strokovnjak, ki pomaga strankam pri izboljšanju njihovega celotnega videza in osebnega sloga. Njegov glavni cilj je pomagati posameznikom graditi pozitivno in skladno podobo, ki se ujema z njihovimi osebnimi cilji, poklicnim okoljem in življenjskim slogom. Image Consultant se osredotoča na več vidikov:

  • Barvna analiza: strankam pomaga ugotoviti, katere barve jim najbolj ustrezajo glede na njihov ten kože, barvo las in oči.
  • Oblikovanje garderobe: strankam pomaga pri izbiri oblačil, ki ustrezajo njihovi postavi, slogu, poklicnim zahtevam in priložnostim. To vključuje izbiro pravilnih krojev, vzorcev, materialov in dodatkov.
  • Stilski nasveti: svetovalec za podobo strankam pomaga razviti njihov osebni slog, ki se ujema z njihovo osebnostjo, poklicnim okoljem in vtisom, ki ga želijo ustvariti.
  • Ličenje in nega: strankam pomaga pri izboljšanju njihovega ličenja, nege kože in las, kar vključuje izbiro pravilnih izdelkov, tehnik in nasvetov za nego.

Stilist pa se običajno osredotoča na stiliziranje oblačil za fotografiranje, modne revije, medijske nastope, filmske produkcije in druge dogodke, kjer je pomembna vizualna podoba. Njegova vloga je ustvariti privlačne in estetsko dovršene videze, pri čemer uporablja svoje znanje o modi, trendih in slogu. Njegovo delo sestavljajo sledeče dejavnosti:

  • Izbor oblačil: stilist izbira oblačila, ki ustrezajo določenemu projektu ali dogodku, upoštevajoč koncept, temo, želeni vtis in zahteve naročnika.
  • Sestavljanje celotne podobe: stilist kombinira oblačila z dodatki, čevlji in ličenjem, da ustvari popolno celoto.
  • Trendi in modna znanja: sledi trenutnim modnim trendom in ima široko znanje o blagovnih znamkah.