Jeans komplet (Comma) iz evkaliptusa?

Če boste oblekli to majico in hlače blagovne znamke Comma (to kolekcijo so pravkar dobili v trgovine), ju ne slečete več. Izdelana sta iz izjemno prijetnega, hladnega, enostavnega za vzdrževanje in okolju prijaznega Liocela, ki je marsikateremu potrošniku še neznan. Comma ima v Sloveniji vedno pomembnejše mesto med ženskam, ki iščejo kakovostne materiale, dobre kroje in ustrezne cene.

lyocell-1-6381

Bo Liocel prehitel bombaž?
Verjetno ste že slišali, da je gojenje bombaža izredno škodljivo za okolje. Za  izdelavo kavbojk potrebujemo 1 kg bombaža in  8.500 litrov vode. Bombaž je ena od najbolj žejnih rastlin na svetu, gojenje zahteva poleg velike količine vode, pesticidov in mineralnih gnojil in različnih kemikalij ter sabo pa pušča opustošenje.  V zadnjem času boljše blagovne znamke namesto bombaža predvsem za izdelavo poletnih oblačil uporabljajo nov, okolju in koži prijazen Liocel.

Lyocell (Liocel) je regenerirano celulozno vlakno iz lesa evkaliptusa. Je produkt nove generacije z lepo prihodnostjo, saj proizvodnja ni škodljiva za naravo in okolje. Ima vse prednosti tako sintetičnih kot naravnih vlaken. Tkanina je prijetna na otip, mehka, njen sijaj spominja na svilo in izredno zračna ter bolj trpežna od drugih naravnih vlaken.
Nega je enostavna, v stroju pri 40 ° C.
Svoje izjemne funkcionalne lastnosti ima zaradi pravilnega zaporedja nanovlaken, ki so hidrofilna in odlično sprejemajo vlago. Ta naravna liocelna vlakna sprejmejo 50 % več vlage kot bombaž in imajo večjo toplotno prevodnost in večjo prepustnost vodne pare v primerjavi z bombažem. Mikroskopski kanali med nanovlakni namreč regulirajo sprejem in oddajo vlage ter skrbijo za odlične klimatske lastnosti.

Dobre lastnosti Liocela:
mehak otip
plemenit svilnat sijaj
udoben za nošenje
dolga življenjsko dobo
se ne mečka
enostavno pranje in likanje
evkaliptus ima naravne antiseptične lastnosti in preprečuje rast mikroorganizmov

Včeraj v Mariboru v Commi ni bilo ženske, ki ne bi pomerila tega kompleta. Šel je kot za med. Nosite ga lahko z visokimi petami ali balerinkami, vrvastim podplatom ali stileto petami in seveda zagotovo s snikerji. Odlična kosa za potovanja ali potep po mestu.

liocell