Chat GPT in njegova izbira »must have« kosov v ženski omari

Odgovor na najpogostejše vprašanje (katere kose oblačil bi vsaka ženska morala imeti v omari) je Chat GPT, spletni klepetalnik z umetno inteligenco, zapisal presenetljivo dobro. Posredujem vam njegovo »razmišljanje« (in nekaj mojih komentarjev).

 

Oblačila, ki jih mora imeti ženska v svoji garderobi, se lahko razlikujejo glede na osebni slog in življenjski slog ter letni čas. (Dodala bi, da na izbiro vplivajo tudi delo, ki ga opravlja, in njene  naravne danosti.)

In kateri so po »mnenju« Chat GPT bistveni kosi oblačil, ki so vsestranski in jih je mogoče nositi v različnih okoliščinah?

 1. Mala črna obleka (LBD): večna klasika, primerna za formalne in neformalne dogodke.
 2. Kavbojke: udoben in vsestranski par kavbojk ustreznega kroja se lahko nosi s številnimi zgornjimi deli in čevlji.
 3. Trenč: klasičen trenč lahko nosite v prehodnih sezonah, doda prefinjen pridih vsaki podobi. (Osebno prisegam na dežni plašč s kapuco Nike ali Rains.)
 4. Bela majica s kratkimi rokavi: osnoven in nujen kos, ki ga lahko nosite samostojno ali pod drugimi oblačili in ga lahko kombinirate z različnimi dodatki. Nosite ga lahko s kavbojkami, krili, kratkimi hlačami ali pa pod blazerjem. (Priporočam majice brez napisov, ki jih ni lahko dobiti, vsako sezono so v kolekciji blagovnih znamk Weekend MaxMara ali Boss.)
 5. Črni čevlji z nizko peto: elegantni in udobni čevlji, primerni za različne priložnosti, od službenih sestankov do večernih izhodov. Ne glede na to, ali gre za loaferje, balerinke ali športne copate, so udobni čevlji obvezna oprema vsake ženske garderobe.
 6. Črn usnjen jopič: večni kos, ki imenitna izbira za vsak slog oblačenja. (S čim manj detajli, z zadrgo po sredini in teliran po telesu je kos, ki je primeren za marsikatero poslovno okolje. Odlično nadomešča suknjič.)
 7. Kratke hlače: primerne za poletne dni in aktivnosti na prostem, lahko jih nosite z majicami, bluzami in sandali. (Menim, da kratke hlače pristajajo le redkim ženskam.)
 8. Klasična bela bluza: primerna za formalne in poslovne dogodke ter kot osnovni kos za lahkotne, vsakdanjo podobo. (Srajčna bluza je čudovita na popolni postavi. Čista bela barva je odlična izbira poleti, drugače pa je smetanaste barve boljša izbira.)
 9. Črni suknjič: vsestranski kos, ki ga je mogoče nositi s kavbojkami ali hlačami, primeren je za formalne dogodke ali kot osnovni kos za vsakdanji poslovni slog.
 10. Obleka za posebne priložnosti: obleka, ki je primerna za posebne dogodke, kot so poroke, maturantski plesi ali večerne prireditve, lahko poudari vašo eleganco in samozavest.
 11. Bele superge: klasika, ki ne gre nikoli iz mode, primerne so za vsakdanje in športne aktivnosti.
 12. Črno krilo: klasika, ki jo je mogoče nositi vse leto. Lahko ga kombinirate z različnimi vrstami oblačil in dodatki. (Dobra izbira je elastično oprijete krilo, ki lepo poudari postavo.)
 13. Izrazit dodatek: ne glede na to, ali gre za ogrlico, uhane ali šal, lahko z izrazitim dodatkom dodate osebnost kateri koli obleki in povežete videz.
 14. Vsestranska torba: torbico, ki je hkrati elegantna in funkcionalna, lahko uporabite za različne priložnosti in obleke. Izberite slog, ki ustreza vašim potrebam in osebnemu okusu. (Če boste izbrali usnjeno torbico sivo-srebrne barve, jo boste lahko kombinirali z oblačili in čevlji vseh barv.)
 15. Dodajam: jopič iz jeansa – moder in poleti bel.

Umetna inteligenca spreminja svet. Kako bo vplivala na tekstilno industrijo, hitro modo in naše garderobe, bomo še videli. Lahko nam oblikuje t. i. capsule wardrobe in pomaga pri oblikovanju sloga oblačenja. Žal pa nam ne bo pospravil omare in dvomim, da nam bo preprečil nepravilne nakupe. Chat GPT pa je zagotovo v skladu z mojim sloganom: več vem, manj potrebujem. Zato ga pri oblikovanju sloga, usklajevanju garderobe in kreiranju celovite podobe lahko izkoristite tudi vi.