Ali poleti nosite ‘poškodovano’ srajco?

srajce1.1407225902.JPG.o.600px.jpg

Dior

Najbolj sporna tema na seminarjih o kulturi poslovnega oblačenja za različne skupine udeležencev je srajca s kratkimi rokavi. Vsaj tretjina moških namreč sploh ne ve, o čem govorim. Da takšna srajca ni primerna? Od kod mi ta ideja? In zakaj ne?, me sprašujejo. Poznavalci kulture oblačenja se strinjajo z mano, v Sloveniji je preveč moških, ki nosijo srajco s kratkimi rokavi.

Kravata s kratkimi rokavi odpade

Formalna srajca s kratkimi rokavi je srajca, ki ji manjka en kos tkanine. Je odrezana, ‘poškodovana’. Kratka rokava štrlita navzven kot perutnici, moške kosmate roke pa gledajo izpod rokavov kot nogice od pajka.

Obstaja še hujša kombinacija, nekateri namreč k srajci s kratkimi rokavi zavežejo kravato. S kravato pač ne moremo nadomestiti odrezanega kosa srajce, še manj pa delovati profesionalno.

 

2-123.1407225833.jpg.n.500px.jpg

Nasvet: srajca in kravata sta del poslovne ‘uniforme’. Srajca, h kateri nosite kravato, mora imeti dolga rokava, na ovratniku ne sme biti gumbkov in ne sme imeti našitega žepa. Če se vam zdi, da tako stroge poslovne uniforme ne potrebujete, nadomestite srajco s kratkimi rokavi raje s polo majico. Če pa imate radi srajce, potem kupite srajco z dolgimi rokavi in to, če vam je zelo vroče in če dogodek to dopušča, dvakrat zavihajte. Italijani jih zavihajo celo trikrat.

http://trendi.finance.si/8807283/Ali-poleti-nosite-po%C5%A1kodovano-srajco