IMAGE CONSULTING, KAJ JE TO?

Image consulting je mlada veda, ki se je začela razvijati v ZDA. Po zaslugi Mary Spillane, ustanoviteljice Colour Me Beautiful London (www.colourmebeautiful.co.uk), se je začela razvijati v Evropi in širiti naprej proti vzhodu. CMB London ima več tisoč svetovalcev vsepovsod po svetu, je mednarodno priznana in ena najuglednejših tovrstnih agencij, ki letos praznuje 30 let.

Image consultant — svetovalec vam pomaga, da oblikujete celovito podobo, ki ustreza vašim osebnostnim lastnostim in je skladna z vašim načinom življenja in dela. Analizira vaše naravne danosti: obliko telesa, obliko obraza, naravno obarvanost, definira in nadgradi slog oblačenja, vam pomaga pri nakupih in usklajevanju garderobe. Seznani vas s sodobnimi smernicami bontona in poudari pomembnost osebne urejenosti, dodatkov, govorice telesa, barve glasu.

Zaradi vedno hitrejšega življenjskega ritma smo se izjemno izurili v zaznavanju in vrednotenju podob. S svojo podobo vplivamo najprej nase, nato tudi na druge ljudi, ki nas zaradi naše podobe dojemajo na določen način. Ljudje postajamo vedno bolj izurjeni v analiziranju in povezovanju videza in osebnosti, zato JE pomembno, kakšna je vaša celovita podoba.