DOGODKI

GOVOR NA TEDxYOUTH, GIMNAZIJA KRANJ

TED je neprofitna organizacija, namenjena širjenju idej v obliki kratkih govorov. Je prepoznavna globalna skupnost, ki nagovarja ljudi v kar 100 jezikih. Črka X pa pomeni neodvisen in lokalno organiziran dogodek.

Kot nekdanja dijakinja sem imela priložnost nastopati skupaj s še sedmimi zanimivimi govorci. Izbrala sem temo Moč podobe, ki me navdihuje že vsa leta mojega delovanja.

Govor sem zaključila z besedami: Želim vam, da bi kdaj v življenju potrebovali frak (frak namreč potrebuješ, ko prejmeš Nobelovo nagrado), da bi imeli toliko življenjske moči, da bi oblikovali svojo vizualno identiteto in se hkrati s podobo prilagajali vašim življenjskim priložnostim. Upam, da boste kdaj dovolj pogumni, da si boste ob posebni in primerni slovesnosti nadeli tudi avbo.

Obleka je ogledalo časa, naroda, kulture. Je ogledalo socializiranega človeka. Ima veliko, morda celo preveliko moč. Prav je, da se tega zavedamo.

Lahko si preberete moj govor (PDF datoteka). Če bi si želeli govor ogledati, ga boste našli na tej povezavi.

VEČER ZA PRIJATELJICE

Saša Einsiedler, ena mojih prvih strank :), me je povabila na dogodek, ki sta ga ustvarili z Mihaelo Gržin, lastnico estetskega studia Lakšmi. Več kot 200 prijateljic je uživalo v dobro organiziranem dogodku. Vzeli smo si čas zase, za druženje, sproščen klepet, zabavo, hkrati smo bile dobrodelne. Moj doprinos je bil zabaven seminar o ženskih oblačilih in dodatkih, ki moškim niso všeč.

http://sasaeinsiedler.si/vecer-za-prijateljice/

 

MAXI DAN Z REVIJO STORY

V Maxi so bile vabljene vse lepotne navdušenke. Maxi ima krasno ponudbo oblačil za vse sloge s čudovitimi kosi različnih blagovnih znamk. Priznam, že nekaj časa nisem bila v Maxiju, zato so me toliko bolj prijetno presenetili.

Sama sicer namesto izraza »lepo« raje uporabljam izraz »celovito«. Oblikovanje osebnega, prepoznavnega sloga je v novem tisočletju cilj uspešne osebe. Ni lepega in grdega človeka. Je samo človek, katerega podoba je lahko celovita, skladna, zanimiva in prilagojena različnim priložnostim. Ta človek je v svojo podobo vložil znanje in trud (in ne nujno tudi veliko denarja), njegovo nasprotje pa je človek, katerega podoba ne govori. Je anonimna, nima sloga. Deluje apatično, brez moči in kreativne energije. Drugi človek se je pač oblekel zato, da bi zakril telo in se zavaroval pred različnimi vremenskimi razmerami. Tako prvi kot drugi pa sta lahko po estetskih merilih in razmerjih zlatega reza lepa ali grda.

http://govori.se/trendi/lea-pisani-obleka-ima-veliko-moc/

 

TRADICIONALNO VEČERNO NAKUPOVANJE Z LEO

Tradicionalna nočna nakupovanja z Leo potekajo že od leta 2012. Dogodek je vedno lepo obiskan, saj se srečajo prijateljice, znanke, sodelavke, neznanke pa na srečanju pogosto ugotovijo, da imajo veliko skupnega. Dogodka se udeležijo ženske, ki nimajo veliko časa za nakupe in želijo pametno investirati v oblačila. Vedo, da je treba nakupe načrtovati in da so najlepši kosi v trgovini v začetku sezone. Na ta večer si vzamejo čas in v miru pregledajo ponudbo. V Emporiumu nam omogočijo 10-odstotni popust in običajno še kakšno posebno presenečenje: večji popust na določeno blagovno znamko, omamno ceno 29,90 evra za čevlje iz preteklih sezon …

Ob penini in klepetu v Emporiumovi Cafetariji pregledamo modne smernice in ključne kose sezone. Nato izberete svetovalko, ki bo samo vaša, in dobite stojalo, na katero odlagate izbrana oblačila. Poiščete garderobo, kjer oblačila pomerjate. Od časa do časa vas obišče Lea, ki potrdi izbor ali ga brez težav skritizira.

Zaključek je sploh sladek, pisani koktajli nas potolažijo, če smo kupile preveč, nič ali premalo. Ni pomembno, bistveno je, da si s prijateljicami privoščite poseben večer v družbi neobremenjenih mladih in manj mladih mladenk.

Lahko se nam pridružite tudi vi, dogodek je brezplačen. Datum je objavljen na FB, lahko pa pišete tudi Lei, da vaš elektronski naslov uvrsti na svoj seznam. Tako boste pravočasno prejele vabilo

 

OBLEKA PO MERI S SARTORIO VENEXIANO

Je kakšen poslovnež na tem svetu, ki ne bi pomislil, da bi si enkrat v življenju privoščil italijansko obleko po meri? Italijani se rodijo z genom kulture oblačenja in z njimi se lahko kosa le redko kdo.

Obleke, ki vam jih izdelajo v Sartorii Venexiani (www.sartoriavenexiana.com), vas preprosto očarajo. Čudoviti materiali, katerih žlahtnost začutite, ko jih podrgnete po licu, natančnost pri detajlih – posebne medvloge, ramenske blazinice, skrbno izbrana podloga, gumbi iz biserne matice in drugih prestižnih materialov. Rezultat je obleka, ki postane del vas, se premika z vami, laska vaši postavi in pripomore k še bolj samozavestnemu nastopu.

Naročite lahko obleke, kravate, srajce in čevlje po meri.

Za srečanje se je treba naročiti. Za dogovor kontaktirajte Leo.