Ducat nasvetov za celovito podobo

 1. Vaša postava ni idealna? Tega od vas nihče ne pričakuje. Poiščite pa kroje, barve in vzorce, ki vam bodo pristajali.
 2. Če vas zanima, katere barve vam pristajajo, poglejte barve v vaši šarenici, tam je del vaše barvne karte.
 3. Vsak ima svoj slog oblačenja, treba ga je le določiti in negovati. Moda je danes demokratična, vsak lahko izraža svoj slog.
  V pomoč izberite svojo modno ikono.
 4. Analizirajte oblačila v omari. Kosi, ki jih najraje nosite, so idealne barve, kroja in materiala. V vaši omari naj bodo samo oblačila, ki jih nosite, preostalih 70 odstotkov podarite.
 5. Kupujte vedno v kompletu. Samo tako lahko uskladite barve, materiale in proporce posameznih oblačil, ki jih boste nosili skupaj.
 6. Kupujte pravo velikost oblačil. Z napačno razvrednotite oblačilo in sebe.
 7. Vsaka blagovna znamka ima oblikovanega ciljnega kupca, zato poiščite tisto, ki ustreza vašim naravnim danostim in globini žepa.
 8. Če nimate dovolj časa za nakup nove obleke, raje kupite nove čevlje in oblecite stara oblačila kot nasprotno.
 9. Čeprav že veliko veste o obleki, se vam bo še zgodilo, da boste kupili napačno oblačilo. Vrnite ga in zahtevajte dobropis.
 10. Včasih je treba za dober videz  stopiti tudi iz cone udobja, tako lahko napredujete in nadgrajujete svoj slog. Poskusite nove barve, nove kroje, sledite modi, to vas bo pomladilo.
 11. Nikoli se ne oblecite že z idejo, da se boste pozneje opravičevali za izbor oblačil.
 12. Nihče vam ne bo zameril, če niste v skladu z lepotnim idealom. Lahko pa vam zamerijo, če je vaša podoba žaljiva – neprilagojena dogodku.

Na fotografijah je Amal Clooney.